برای خلاصی از هرگونه اشتباه و جرایم سنگین مالی درعرضه حسابداری و مالیاتی استفاده از یک مشاور مالی با سابقه و مطمئن لازم و ضروری است  ، این امر باعث می شود شما دیدتان را نسبت به صدور اسناد حسابداری تغییردهید و نهایتا اظهارنامه مالیاتی و گزارشات مالی  بدون نقص ارائه دهید ، و حتی در امر آنالیز حسابهای سود و زیانی و برنامه ریزی جهت پیشبرد اهداف شرکت گام صحیح و موثری بردارید .

 

کلیات شناخت پایه ای نقش شغلی مشاور مالی

برای خلاصی از هرگونه اشتباه و جرایم سنگین مالی درعرضه حسابداری و مالیاتی استفاده از یک مشاور مالی با سابقه و مطمئن لازم و ضروری است، این امر باعث می شود شما دیدتان را نسبت به صدور اسناد حسابداری تغییردهید و نهایتا اظهارنامه مالیاتی و گزارشات مالی  بدون نقص ارائه دهید، و حتی در امر آنالیز حسابهای سود و زیانی و برنامه ریزی جهت پیشبرد اهداف شرکت گام صحیح و موثری بردارید.

استفاده ازراهنمائی ها و توصیه های یک مشاور حسابداری و یا یک مشاور مالیاتی از ارکان لازم و ضروری برای یک مجموعه اعم شرکت یا فروشگاه و… محسوب می شود چراکه فرد مشاور با آگاهی از قوانین و دسنور العملهای به روز درمورد رویدادهای مالی ومالیاتی باعث بهینه سازی درروند ثبت اسناد حسابداری ، تهیه و تنظیم گزارشات مالی و همچنین تهیه و تنظیم اظهارنامه مالیاتی خواهد شد.

معمولا مشاوران مالی تخصص‌ های متعددی دارند اما ایده اولیه این است که به شما جهت رسیدن به اهداف مالی که دارید کمک شایانی می‌کنند تا روی پولتان سرمایه‌ گذاری کنید.

این اهداف شامل نحوه تهیه صورت مالی، مدیریت بهینه منابع مالی پس‌انداز برای سرمایه‌گذاری، کاهش بار مالیاتی، بودجه‌بندی و تولید درآمد باشند.

به کمک این مشاوران از استراتژی‌ های بهینه شده مرتبط با تصمیم‌گیری‌ های سرمایه‌ گذاری در جهت رسیدن به اهدافتان اطلاع پیدا می کنید.

 

حقوق و مزایای نقش کاری مشاور مالی

مشاور مالی در حقیقت، شریک برنامه‌ریزی شما است. به‌عنوان مثال، ممکن است شما تصمیم بگیرید خانه‌ای ویلایی برای تفریحات‌تان بخرید یا دوره‌ای را در دانشگاه خصوصی برای ده سال آینده بگذرانید. برای دستیابی به این اهداف، به کسی نیاز دارید که برای تحقق این برنامه‌ها به شما در برنامه‌ریزی کمک کند. اینجا درست همان‌جایی است که نیاز به مشاور مالی را احساس خواهید کرد. انتخاب صحیح یک مشاور مالی، بسیار حیاتی است.

شما و مشاور مالی‌ای که انتخاب کرده‌اید، همراه با هم، موضوعات مختلف را بررسی می‌کنید؛ از جمله اینکه باید چقدر پول پس‌انداز کنید، چه نوع حساب بانکی باز کنید، چه نوع بیمه‌ای داشته باشید و نیز برنامه‌های پرداخت مالیات را بررسی می‌کنید.

علاوه‌براین، مشاور مالی نقش یک مربی را بازی می‌کند. بخشی از وظیفه‌ی مشاور مالی این است که به شما کمک کند تا هر آنچه که در مسیر دستیابی به هدف‌تان وجود دارد، شناسایی کنید و آن را بشناسید. فرایند آموزش، ممکن است شامل اطلاعات جزئی و مشاوره‌های دقیق درمورد موضوعات مالی باشد. در آغاز، ممکن است این مشاوره‌ها و بحث‌های آموزشی فقط درمورد پس‌انداز و سرمایه‌گذاری باشد. ولی وقتی شروع به پیشرفت می‌کنید، مشاور مالی، شما را در درک پیچیدگی‌های سرمایه‌گذاری، بیمه و مسائل مرتبط با مالیات یاری می‌کند.

 

آینده شغلی/ ارتقای شغلی


طرح مالی (Financial Plan):

طرح مالی را باید به‌عنوان نقشه‌ی راه برای آینده‌ی اقتصادی خود درنظر بگیرید. این طرح با نکات کلیدی به‌دست‌آمده از پرسش‌نامه‌ی اولیه شروع می‌شود و وضعیت مالی فعلی‌تان را خلاصه می‌کند. این نکات شامل مواردی ازجمله ارزش خالص، دارایی‌ها، بدهی‌ها، سرمایه‌ی در گردش و سرمایه‌ی نقد است. علاوه‌براین، طرح مالی شامل خلاصه‌ای از اهدافی است که شما و مشاور مالی درمورد آنها بحث و تبادل‌نظر کرده‌اید و برای ادامه‌ی مسیرتان درنظر گرفته‌اید.

بخش تحلیل و بررسی این سند طولانی به چند موضوع مختلف تقسیم می‌شود که شامل تحمل ریسک، جزئیات طرح‌های مرتبط با املاک، وضعیت خانوادگی، بیمه‌های بلندمدت و سایر مسائل مالی مربوط به زمان حال حاضر و آینده است.

براساس ارزش خالص موردانتظار و درآمدهای آتی در زمان بازنشستگی، طرح مالی بهترین و بدترین شرایطی که ممکن است در آینده پیش بیاید را شبیه‌سازی می‌کند. به‌این‌ترتیب، می‌توانید از قبل، خودتان را برای سخت‌ترین شرایط آماده کنید.

بعد از اینکه طرح مالی را به همراه مشاور خود بررسی کردید و در صورت لزوم، تغییرات لازم را ایجاد کردید، برای اجرای طرح آماده می‌شوید.
 

مراحل اجرایی طرح مالی:

مشاور مالی با درنظر گرفتن تحمل ریسک و ظرفیت ریسک، برای تخصیص دارایی‌ها تصمیم‌گیری می‌کند. تخصیص دارایی‌ها، سرفصلی برای مشخص کردن درصد مشارکت دارایی‌های مختلف است و نشان می‌دهد که چه مقدار از دارایی به کدام بخش اختصاص پیدا می‌کند و نمای کلی از پورتفوی مالی شما را در برمی‌گیرد. سبد سهام یا پرتفوی ( Portefeuille) ترکیبی مناسب از سهام یا سایر دارایی‌ها است که سرمایه‌گذار، آنها را خریداری کرده است. هدف از تشکیل سبد سهام، تقسیم کردن ریسک سرمایه‌گذاری بین چند سهم است؛ به‌این‌ترتیب، سود یک سهم می‌تواند ضرر سهام دیگر را جبران کند.

هر فردی که ریسک‌گریزتر باشد، سهم بیشتری در دارایی‌های ثابت دارد و هر فردی که ریسک‌پذیر باشد، سهم بیشتری در سهام و سایر روش‌های سرمایه‌گذاری خواهد داشت. همه‌ی این موارد با توجه به سن‌وسال شما و زمانی که تا هنگام بازنشستگی دراختیار دارید، تغییر می‌کند.

هر شرکت و مؤسسه‌ی مشاوره‌ی مالی، هنگام خریدوفروش دارایی‌های مالی، هماهنگ با سیاست‌های سرمایه‌گذاری شرکت عمل می‌کند. فرایند انتخاب نوع سرمایه‌گذاری بین شرکت‌های مختلف، متفاوت است. برخی از مشاوران مالی با یک شرکت سرمایه‌گذاری کار می‌کنند و سرمایه‌های خود را به یک تأمین‌کننده محدود می‌کنند. درحالی‌که برخی دیگر از آنها ممکن است از منابع مختلف مثلا سرمایه‌گذاری‌ها و سهام‌های شخصی، اوراق قرضه و سایر انواع دارایی‌های مالی استفاده کنند.


بازار کار وفرصت های شغلی

شما به‌عنوان یک مشتری باید بدانید که برنامه‌ریز و مشاورتان چه توصیه‌ای دارد و چرا. تمام مواردی که باید بپردازید با دقت زیرنظر بگیرید. حتما از مشاور بپرسید که چرا چنین سرمایه‌گذاری را توصیه می‌کند و اینکه آیا خود مشاور بابت این کار، کمیسیونی دریافت می‌کند یا خیر.

توصیه‌های مالی شرکت‌ها و مشاورهای مختلف با توجه به ریسک‌پذیری و شرایط هر فرد ارائه می‌شود. مثلا مردی ۵۰ ساله را درنظر بگیرید که ارزش خالص کافی برای دوران بازنشستگی جمع‌آوری کرده است و تمایل دارد که سایست‌های حفظ سرمایه را در پیش بگیرد. مشاوران مالی به این فرد توصیه می‌کنند که ۴۵ درصد در سهام و ۵۵ درصد در دارایی‌های ثابت، سرمایه‌گذاری کند. در مقابل، یک زن ۴۰ ساله را درنظر بگیرید که ارزش خالص محدودتری دارد و تمایل دارد که برای بهبود شرایط مالی خود، ریسک سرمایه‌گذاری‌های مختلف را بپذیرد. برای چنین فردی با این شرایط، مشاوران مالی ۷۰ درصد سرمایه‌گذاری در سهام، ۲۵ درصد دارایی ثابت و ۵ درصد سرمایه‌گذاری جایگزین را توصیه می‌کنند. به‌این‌ترتیب، سیاست‌های سرمایه‌گذاری شرکت مشاوره مالی با توجه به نیازهای فعلی و آتی شما و با توجه به اهداف و افق مالی‌ای که درنظر دارید، توصیه‌های خود را ارائه می‌کند.

نظارت مداوم بر زندگی و شرایط مالی شما:
یکی از وظایف مشاوران مالی، نظارت مداوم بر شرایط اقتصادی شما است. به‌طور مرتب، توضیحات و اطلاعاتی درمورد شرایط فعلی‌تان از طرف مشاور مالی دریافت خواهید کرد. برای اینکه میزان پیشرفت و اهداف‌تان را بازبینی کنید، به‌طور مرتب با مشاورتان جلسات گفت‌وگو خواهید داشت. برقراری ارتباط ازطریق ویدئو‌چت می‌تواند تعداد دفعات این جلسات را بیشتر کند.

وقتی در زندگی خود با تغییر عمده‌ای مواجه می‌شوید که می‌تواند در وضعیت اقتصادی‌تان تأثیر بگذارد، حتما باید آن را با مشاور مالی درمیان بگذارید.

 

مدارک و تحصیلات لازم

وظایف مشاور مالی عبارتست از مشاوره دادن در امور مالی شرکت مانند مشاوره هایی که باید در دریافت وام ارائه کرد، همچنین خرید یا فروش سهام و پیشنهادهایی که به بهبود آن کمک قابل توجهی می کند.

 

بررسی شرح ‎وظایف نقش شغلی مشاور مالی

1.    نظارت بر دفاتر قانونی شرکت و کنترل موجودی های نقدی و غیر نقدی.( وجوه نقد، بستانکاری ها و بدهکاری ها، وجوه سر رسید شده و …)
2.    نظارت بر بسته شدن حسابها در پایان سال مالیاتی که قبلا تعیین و تصویب شده است و نیز آمادگی شرکت برای هر گونه ممیزی سالیانه و یا دوره ای.
3.    بررسی آیین نامه ها و سیستم های مالی شرکت و ارائه راهکارهای مناسب جهت حصول بیشترین منافع برای سازمان.
4.    نظارت برانجام کلیه فعالیتهای برنامه ریزی مالی بودجه شرکت شامل بررسی های وام و کنترل منابع و مصارف مالی، برنامه ریزی و تجزیه تحلیلهای آماری، تهیه آمار و گزارشهای تلفیقی مالی، بررسی قیمت ها، تنظیم بودجه، کنترل هزینه های سرمایه ای و جاری.
5.    نظارت بر فعالیت های حسابداری شرکت و ارایه روشها و خط مشی ها و برنامه های مربوط به فعالیتهای حسابداری مالی، حسابداری اعتبارات اسنادی و تخصیص ارز.
6.    حسابداری طرحها و امور ذیحسابی– نظارت بر تدوین، کنترل و هماهنگی مقررات مالی– نظارت بر بررسی مسایل مالیاتی شرکت.
7.    بررسی و تنظیم گزارشات مالی مهم شرکت و ارائه آنها.
8.    بررسی و ارائه راهکار بهبود سیستم بودجه شرکت.
9.    نظارت بر چگونگی جریان نقدینگی و مخارج شرکت و ارائه پیشنهادات در جهت استفاده بهینه از منابع سازمان.
10.    نظارت بر امور طراحی، اجرا و کاربرد روشهای سیستمهای یکنواخت مالی و صنعتی در سطح شرکت.

قدم اول در مشاوره‌ی مالی، اطلاع از وضعیت سلامت مالی شما است. اگر به‌درستی ندانید که درحال‌حاضر چه شرایطی دارید، نمی‌توانید برای آینده برنامه‌ریزی کنید. پرسش‌نامه‌های مفصلی وجود دارد که با تکمیل آنها می‌توانید برای اطلاع از وضعیت مالی خود به مشاور مالی کمک کنید. به‌این‌ترتیب، مشاور مالی اطمینان پیدا می‌کند که به همه‌ی اطلاعات لازم دست پیدا کرده و چیزی را از قلم نینداخته است.


پرسش‌نامه‌ی مالی اولیه
مشاور مالی با شما صحبت می‌کند تا درمورد دارایی‌ها، بدهی‌ها، درآمد و هزینه‌هایتان به نتایج روشنی برسد. علاوه‌بر‌این، در پرسش‌نامه، منابع درآمد آتی و مستمری‌هایی که بعدها خواهید گرفت و سرمایه‌گذاری‌های طولانی‌مدت مشخص شده است. همه‌ی سرمایه‌گذاری‌ها، مستمری‌ها، هدایا و منابع درآمد فعلی و مورد انتظار در این پرسش‌نامه فهرست شده و برای آنها در آینده برنامه‌ریزی می‌شود.

مؤلفه‌ی مرتبط با سرمایه‌گذاری در این پرسش‌نامه بیشتر بر موضوعات ذهنی تمرکز دارد؛ مثلا میزان ریسک‌پذیری یا تحمل ریسک و ظرفیت ریسک. اطلاع کلی درمورد ظرفیت و تحمل ریسک، به مشاور کمک می‌کند که زمان مناسبی را برای تخصیص دارایی‌ها تعیین کند. همچنین، ازطریق پرسش‌نامه‌ها به مشاور خود این امکان را می‌دهید که ترجیحات شما در سرمایه‌گذاری را بشناسد.

در ارزیابی اولیه، موضوعات دیگری نیز گنجانده شده است؛ ازجمله اطلاعات لازم درمورد سایر موضوعات مدیریت مالی مثلا مسائل مرتبط با بیمه یا وضعیت مالیاتی. مشاور مالی باید درمورد طرح‌های املاک که درحال‌حاضر برای خودتان درنظر دارید، اطلاعات کافی داشته باشد. همچنین باید با سایر اعضای تیم تصمیم‌گیری مثلا حسابداران و وکلای شما نیز در ارتباط باشد. زمانی که شما و مشاور مالی، به کمک هم از وضعیت فعلی مالی و جایگاه خود و برنامه‌های آینده آگاهی کامل پیدا کنید، آماده خواهید بود که همکاری خود را شروع کنید و به اهداف مالی خود برسید.

مشاور مالی، همه‌ی این اطلاعات اولیه را بررسی و در قالبی طرح جامع ارائه می‌کند.

 

منبع : گروهی ازنویسندگان تیم متفکران

 

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

|  
  |
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش توسعه توانمندی شغلی، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

آزمون استخدامی و اطلاعات عمومی

آزمون استخدامی و اطلاعات عمومی

نسترن رنجبر ـ کوروش صحیفی
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی