مفهوم هوش فرهنگی برای نخستین بار توسط ایرلی و انگ مطرح شد. این دو، هوش فرهنگی را قابلیت یادگیری الگوهای جدید در تعاملات فرهنگی و ارائه پاسخ‌های رفتاری صحیح به این الگوها تعریف کرده‌اند.

آن‌ها معتقد بودند در مواجهه با موقعیت‌های فرهنگی جدید، به‌زحمت می‌توان علائم و نشانه‌های آشنایی یافت که بتوان از آن‌ها در برقراری ارتباط سود جست. در این موارد، فرد باید با توجه به اطلاعات موجود یک چارچوب شناختی مشترک تدوین کند، حتی اگر این چارچوب درک کافی از رفتارها و هنجارهای محلی نداشته باشد، تدوین چنین چارچوبی تنها از عهده کسانی برمی‌آید که از هوش فرهنگی بالایی برخوردار باشند. درواقع هوش فرهنگی با تمرکز بر قابلیت‌های خاصی که برای روابط شخصی باکیفیت و اثربخشی در شرایط فرهنگی مختلف لازم است، بر جنبه‌ای دیگر از هوش شناختی تمرکز دارد.


ذکر چند نکته
1-    هوش اجتماعی – فرهنگی به عنوان قلمرو جدیدی از هوش به این موضوع یعنی توانایی مؤثر عمل کردن در شرایط متفاوت فرهنگی می‌پردازد. این مسئله به‌ویژه در تیمهای بین‌المللی، سرمایه‌گذاری‌های مشترک شرکت‌ها، ادغام‌ها، شرکت‌های اقماری و به طور کلی رفتار سازمانی بین‌المللی اهمیت زیادی دارد.


2- هوش اجتماعی – فرهنگی استعداد شناخت و درک و مدیریت استانداردهای زندگی در جامعه، نهادهای اجتماعی، ارزش‌های زیبایی‌شناختی در جامعه، زبان رسمی و بافت اجتماعی جامعه را درک و تفاوت‌های فرهنگی را شناسایی و مدیریت کنند.


3- هوش اجتماعی – فرهنگی در زمینه شناخت و درک مؤلفه‌های پیچیده ، متنوع و مبهم فرهنگ‌ها بسیار مؤثر است.


4- هوش اجتماعی – فرهنگی بیانگر توانایی و استعداد درک موقعیت‌های مبهم اجتماعی – فرهنگی است، و بر اساس استعداد مدیریت، ایجاد و تعدیل معانی مشترک در محیط اجتماعی دلالت دارد. توانایی درک سنت‌ها و آداب و رسوم احترام به آن‌ها ، مشترک در قالب هوش اجتماعی – فرهنگی جای می‌گیرد.


چنانچه فرهنگ شرکت مادر با شرکت‌های فرعی (شعبات) در سایر کشورها فاصله و اختلاف زیادی داشته باشد نیاز به مدیرانی باهوش اجتماعی – فرهنگی بالا ضرورت بیشتری می‌یابد.
در مواردی ، صحبت از هوش سیاسی نیز می‌شود که در قالب هوش فرهنگی – اجتماعی قرار می‌گیرد و به استعداد فرد در اعمال قدرت سیاسی در شرایط مبهم بر می‌گردد. مدیر باید بتواند رد شرایط مبهم سیاسی نگرشها را شکل داده ، تصویر مناسبی از سازمان ایجاد کند.

 


منبع:
- کتاب مدیریت رفتار سازمانی... (رفتار فردی) دکتر آرین قلی پور  
- خبرگزاری ایسنا

 

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

|  
  |
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش توسعه توانمندی شغلی، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

20 آزمون عمومی استخدامی

20 آزمون عمومی استخدامی

گروه مولفین
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی