یکی از پیشرفته ترین مهارتهایی که در همه زبانها نقش اساسی دارد توانایی نوشتن است که بطور طبیعی پس از شنیدن، صحبت کردن و خواندن آن را فرا خواهید گرفت. با بکار گیری نکات زیر می توانید مهارت نوشتاری زبان خود را بهبود دهید.

1. برای نوشتن ابتدا باید مطلب مشخصی را در نظر گرفته و آن را در ذهن خود بپرورانید تا بتوانید به راحتی آن را به خواننده انتقال دهید.

 

2. زمانی که ایده ای در ذهن دارید و میخواهید در مورد آن بنویسید، ابتدا باید آن را از جهات مختلف بررسی کنید.  برای این کار نیازمند روش "بارش افکار و یا طوفان فکری" هستید.

بارش افکار روشی است که در آن سعی می کنید به طور عمیق و بدون نظم درمورد چیزی فکر کنید. به عنوان مثال، در یک چارچوب منطقی، می توانید در مورد مزایا و معایب وابستگی بیش از حد به اینترنت فکر کنید. سپس نکاتی که در این خصوص به ذهنتان خطور کرده را به ترتیب در کنار هم قرار دهید. 

 

3. در ارتباط با بارش افکار، نکته حائز اهمیت این است که دید انتقادی به موضوع موردبحث داشته باشید. در واقع، شما به عنوان یک نویسنده باید بسیار فکر کنید تا بتوانید همه چیز را به صورت منطقی و معنادار بنویسید.

 

4. هنگامی که می دانید که درمورد چه چیزی می خواهید بنویسید، بایستی ابتدا در ذهن خود به آن پرداخته و سپس آن مطلب را روی کاغذ بیاورید. در این خصوص، ایجاد یک طرح کلی (outline) بسیار سودمند خواهد بود.

چرا که به شما این امکان را می دهد که بدون نیاز به دانستن جزئیات مطلبی ایده و پیام اصلی آن را نشان دهید. می توانید همه این نتایج را روی کاغذ نوشته و به آن نظم دهید . برایان تریسی در این رابطه می گوید: "روی کاغذ فکر کنید."

 

5.  اگر در حال نوشتن مطالب چند قسمتی و دنباله دار مانند "بیان داستان" هستید، می بایست مواردی را که در طرح کلی خود نوشته اید از لحاظ زمانی مرتب کنید، چرا که شما در حال نوشتن زنجیره ای متوالی از وقایعی هستید که طرحتان را شامل شده است.

 

 

6. یکی از مناسب ترین روشهای موجود برای تمرین نوشتاری "نوشتن خاطرات" است. شما می توانید وقایع مهم زندگی خود را بصورت خاطرات روزانه ، هفنگی و حتی ماهیانه در قالب انگلیسی بنویسید.

سعی کنید به مرور زمان به این کار عادت کنید.  بدین ترتیب نه تنها مهارت نوشتاری خود را تقویت کرده اید بلکه قدرت تفکر خود را نیز افزایش داده اید.

 

7. در حین مطالعه می توانید از پورتفولیو استفاده کنید. پورتفولیو مجموعه ای از نوشته ها به همراه تصاویر، اسناد و موارد دیگر است که شما برای بهره آموزشی بیشتر آن را جمع آوری می کنید.

این کار قدرت تفکر را در شما بالا میبرد و بازتاب مثبتی در مطالعه شما و مهم تر از آن در زندگی تان خواهد داشت.

 

8. بدیهیست که نویسنده خوب بودن و داشتن دانش لغوی قوی ارتباط نزدیکی با هم دارد. هرچه کلماتی که میدانید بیشتر باشد طبیعتاً بهتر می توانید خود  را با استفاده ازآن کلمات توصیف کنید.

 

9. علاوه بر داشتن دانش لغوی، شما می بایست از دانش دستور زبان خوبی نیز برخوردار باشید چرا که نوشتن یک مهارت رسمی و آکادمیک است. در حقیقت، نوشته هایی که از نظر دستوری صحیح نبوده و بار معنایی و منطقی ندارند ، برای خواننده قابل قبول نخواهد بود.

 

10.  در رابطه با دستور زبان، به عنوان مثال از شما انتظار می رود که با انواع حروف ربط و کاربردهای آنها در انگلیسی آشنا باشید. حروف ربط کلمات و عباراتی هستند که اجزای جمله را در نوشته شما به هم متصل می کنند و این امکان را به شما می دهد تا بطور روان تری بنویسید.

 

11. پس از پایان هر نوشته آن را غلط گیری کنید یعنی یکبار دیگر به دقت آن را بخوانید و در صورت نیاز از دیکشنری کمک بگیرید. در نتیجه این کار  شما می توانید اشتباهات و خطاهای احتمالی مانند بکارگیری کلمات نادرست از نظر تناسب معنایی، فرم رسمی یا غیر رسمی کلمه،دستور زبان، انسجام و دیگر مواردی که ممکن است در متن خود بیابید را رفع کنید.

 

تهیه ی فایل های پشتیبان واژگان

نویسنده های حرفه ای در کنار نوشتن، فایل های پشتیبان زیادی جمع آوری می کنند. و آنها را دائما به روز رسانی می کنند. مجموعه ای از کلمات مترادف و متضاد که به علت اشتراک آوایی، کلام را آهنگین می سازد. فایل ساختارها و جملات و جملاتی که سایر نویسنده ها در متون شان استفاده نموده اند. فایل معادل ها و جانشین ها که البته قرار نیست این کلمات دقیقا مترادف باشند. بلکه برای رعایت اصل تنوع در نگارش لازم است، که یک کلمه تکرار نشود و از معادل ها، جانشین ها و یا مترادف هایش استفاده شود.

 

نوشتن در موضوعات متنوع

یک نگارنده باید بتواند در موضوعات مختلف، متن بنویسد. از این رو برای تمرین مهارت نوشتار بهتر است هر بار با یک موضوع متفاوت کار را آغاز کند.

 

حفظ جملات

یک زبان آموز موفق باید عبارات و جملات و یا حتی بندهای زیادی را حفظ کرده باشد. این جملات حفظ شده هر بار با اندکی تغییرمی توانند دوباره مورد استفاده قرار گیرد. اساسا در هر نوشته قرار نیست که نگارنده طرحی نو در اندازد، از این بابت به نویسندگان تازه کار توصیه می شود دائما متون قبلی خود را مرور نمایند.

 

شناسایی و ارتقاء سبک شخصی در نوشتن Writing

هر نویسنده سبکی در نوشتن دارد. این مهم است که نگارنده نسبت به سبک خود، خودآگاهی پیدا کرده و سعی کند سبک خویش را ارتقاء بخشد. یعنی نقاط قوتش را تقویت کرده و نقاط ضعفش را اصلاح نماید.

 

تصحیح متون نوشته شده

برای نوآموزان زبان انگلیسی لازم است که پس از نگارش متن خویش حتما  از یک استاد زبان بخواهند کهمتن آنان را تصحیح کند. عده ای معتقدند مهارت نوشتار از طریق همین مراجعات متعدد به استاد حاصل می شود و نمیتوان این مهارت را تنها در کتاب ها جست و جو کرد.

 

بهره مندی از امکانات نرم افزار ها

عموما توصیه نمی شود که یک نو آموز برای نوشتن از نرم افزار ورد مجموعه مایکروسافت آفیس استفاده کند چرا که غلط های املایی را اخطار می دهد و شخص املای کلمات را یاد نمی گیرد. ولی نباید قابلیت های این نرم افزار را فراموش کرد.

 

پایگاه های اختصاصی مهارت Writing

 

منبع:

کتاب طراحی فرآیند یادگیری زبان انگلیسی

گروهی از نویسندگان تیم

 
 
 
 

 

ثبت نام و عضویت میز کار

لینک های مفید

 

 

 

 

|  
  |
دیدگاه کاربران

 

 

مشاوره آنلاین

با استفاده از خدمات مشاوره آنلاین مرکز آموزش توسعه توانمندی شغلی، مسیر خود را برای ارتقاء سطح سواد و دانش مالی و حسابداری هموار نمایید.
این بخش، آماده پاسخگویی به نیازهای شما کاربران گرامی، میباشد.

معرفی کتاب

آزمون استخدامی بانک ها

آزمون استخدامی بانک ها

فریبا دنیایی
  • اشتراک دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • قرآن پژوهی مالی و حسابداری
  • شرکت دانش پژوهان مالی فرانگر
  • مرکز مشاوره الکترونیک حسابداری, مالی و سرمایه گذاری
  • توسعه توانمندی و فرصتهای شغلی مالی و حسابداری
  • انتخاب برتر محصولات, خدمات و بازار حسابداری, مالی و...
  • توسعه نگر دانش و مهارت مالی و حسابداری
  • آتیه نگر دانش و سواد مالی مدیران ارشد
  • بهینه نگر دانش و سواد مالی خانواده
  • از دوستان خود دعوت کنید با تیم همسو شوید عضو تیم متفکران شوید
    هدیه مالی تیم متفکران نوین مالی در شبکه اجتماعی