در دنیا 120 میلیون نفر و در ایران بیش از یک میلیون نفر به تنبلی چشم مبتلا هستند. این بیماری در صورتی که قبل از 5 سالگی تشخیص داده شده و درمان شود، کاملاً بهبود مییابد اما عدم تشخیص و درمان به موقع آن، میتواند منجر به ضعف شدید یک یا هر دو چشم و حتی نابینایی گردد.
اعتبار هدیه بگیرید و مشارکت کنید
با اعتبار هدیه، از خدمات ویژه استفاده کنید
در بازارکار حسابداری و مالی بدرخشید
خدمات مالی و حسابداری خود را معرفی کنید
از همین رو سازمان بهزیستی کشور به یاری مهد کودکهای سراسر کشور از سال 78 طرح پیشگیری از تنبلی چشم را به اجرا در آورده است.وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اطلاع از آمار گسترده تعداد افراد مبتلا به بیماری تنبلی چشم، طرح پیشگیری از این بیماری را ارائه داد. به عبارت دیگر پایه هر طرح، تحقیق و پژوهش پزشکی؛ اطلاعات و آمار بهداشتی ـ درمانی است. به همین دلیل امروزه در کشورهای پیشرفته و در حال رشد دنیا برای جمعآوری علمی دادههای بهداشتی ـ درمانی، پردازش یا پروردن این دادهها و سازماندهی، توزیع و حفاظت از آنها، رشته مدیریت اطلاعات بهداشتی ـ درمانی مطرح شده است.
رشتهای که فارغالتحصیلان آن به عنوان بازوهایی توانمند، نابترین اطلاعات را در اختیار سیاستگذاران و برنامهریزان نظام بهداشتی ـ درمانی یک کشور قرار میدهند.این رشته در دانشگاهها و مرکز آموزش عالی کشور ما به نام رشته مدارک پزشکی در مقطع کاردانی دانشجو میپذیرد و فارغالتحصیلان آن میتوانند به طور ناپیوسته تا مقطع دکترا نیز ادامه تحصیل دهند.
رشته مدارک پزشکی رشتهای علمی ـ اطلاعاتی است و قلمرو بحث آن اطلاعات بهداشتی ـ درمانی میباشد و متخصصان آن نیز مدیران اطلاعات بهداشتی ـ درمانی کشور هستند؛ یعنی یک دانشجوی مدارک پزشکی با مطالعه دروسی مانند طبقهبندی یا کُدگذاری بینالمللی بیماریها، بایگانی مدارک پزشکی، کلیات پزشکی، آشنایی با اصطلاحات پزشکی، آمار و کامپیوتر، خود را آماده میکند تا اطلاعات بهداشتی ـ درمانی را به خوبی تجزیه و تحلیل کرده و سپس برای برنامهریزیهای نظام بهداشتی ـ درمانی در اختیار مدیر یک بیمارستان یا مدیران کلان کشور قرار دهد.تواناییهای لازم : آمار به ویژه آمار حیاتی در رشته مدارک پزشکی از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل دانشجوی مدارک پزشکی باید در درس ریاضی و آمار قوی بوده و همچنین به زبان انگلیسی مسلط باشد.در ضمن دانشجو باید به زیستشناسی علاقهمند باشد چون در نهایت پروندههای بیماران را که در آنها اطلاعات مربوط به نوع بیماری و نحوه درمان یا پیشرفت بیماری درج شده است، تجزیه و تحلیل میکند.
موقعیتهای شغلی در ایران : در هر بیمارستان یا مرکز خدماتی ـ درمانی، بخشی به نام بخش مدارک پزشکی وجود دارد که دارای 4 واحد آمار بیمارستانی، پذیرش، بایگانی مدارک پزشکی و واحد کُدگذاری بیماریها است و مسؤول این بخش و کارکنان آن باید فارغالتحصیل رشته مدارک پزشکی باشند.
فارغالتحصیلان مدارک پزشکی در مقطع کاردانی فعالیتهای مربوط به واحدهای پذیرش، آمار، کدگذاری و ذخیره و بازیابی پروندههای پزشکی بیمارستان را انجام میدهند و کارشناسان این رشته نیز مدیریت هریک از واحدهای یاد شده یا مدیریت بخش مدارک پزشکی بیمارستانها و مراکز بهداشتی ـ درمانی را برعهده میگیرند.
درسهای این رشته در طول تحصیل : دروس پایه: بهداشت محیط بیمارستان، فیزیولوژی، آشنایی با باکتری، ویروس، قارچ و انگل، اخلاق و مقررات حرفهای، روانشناسی مقدماتی و روابط انسانی، ریاضیات پایه، آناتومی.
دروس اصلی: کلیات پزشکی، اصطلاحات پزشکی، زبان اختصاصی، اصول مدیریت بیمارستانی، مددکاری اجتماعی، کامپیوتر و کاربرد آن، ماشیننویسی عملی و نظری.
دروس تخصصی: کُدگذاری بیماریها، مدارک پزشکی، آمار حیاتی مقدماتی، شاخصهای بهداشتی و آمار بیمارستانی، اصول و روشهای بایگانی، بایگانی پزشکی، کارآموزی در عرصه.
شرح وظایف مسئول بخش مدارک پزشکی: 1- تقسیم کار بین پرسنل تحت سرپرستی و نظارت بر نحوه صحیح عملکرد ایشان 2- شرکت در کمیته های بیمارستانی ذیربط و تنظیم و پیگیری صورتجلسات کمیته مدرک پزشکی بعنوان دبیر کمیته 3- نظارت بر صدور جواز دفن و گواهی ولادت 4- نظارت بر تکمیل بودن پرونده ها در زمان پذیرش تا ترخیص بیمار 5- تهیه گزارشات ، اطلاعات و آمارهای مختلف برای مقامات ذیصلاح 6- پیگیری نامه های اداری و قضایی(بیمه ، پزشکی قانونی ، دادگاه ، نیروی انتظامی و ...) با رعایت اصول محرمانگی 7- برآورد و پیگیری نیازهای بخش مدارک پزشکی 8- نظارت بر ورود و خروج پرونده ها 9- نظارت بر نحوه پاسخگویی به شکایات قانونی 10- همکاری در تحویل پرونده جهت امور تحقیقاتی 11- درخواست و نظارت بر تهیه کلیه فرمها و پوشه های پرونده های بیمارستانی 12- بررسی و تحقیق درباره طراحی و اصلاح بهبود فرمهای مدارک پزشکی ، روشهای کار ، وسایل ، جا و مکان بخش مدارک پزشکی 13- بررسی آمار و گزارش اقدامات واحد مربوطه به صورت ماهیانه جهت ارائه به مقام مافوق 14- شرکت در برنامه های آموزشی- تحقیقاتی و مطالعه آخرین پیشرفتها در زمینه شغلی 15- آموزش تئوری و عملی افراد تحت نظر 16- نظارت بر رعایت نظم و انضباط اداری پرسنل 17- پیگیری تأمین نیروی انسانی در واحد مربوطه 18- تهیه برنامه کشیک پرسنل و محاسبه ساعت اضافه کار و امتیاز طرح مشارکت کارکنان با هماهنگی واحدهای ذیربط 19- ارزشیابی سالیانه و ماهیانه کارکنان تحت پوشش 20- برنامه ریزی ، تقسیم کار و در صورت مرخصی جایگزینی نیرو در واحد مربوطه 21- نظارت بر عمکرد و نحوه برخورد کارکنان تحت پوشش. 22- برقراری ارتباط منطقی بین بخش مدارک پزشکی و سایر بخشهای بیمارستان 23- حضور و غیاب کارآموزان رشته مدارک پزشکی و کنترل آنها طبق چک لیستهای مربوطه 24- همکاری و ارتباط نزدیک با پرسنل واحدهای بخش مدارک پزشکی و سایر بخشهای بیمارستان 25- دارا بودن حسن خلق و روابط عمومی بالا برای برقراری ارتباط با ارباب رجوع و پرسنل 26- پیگیری و انجام اموری که از طرف مقام مافوق ابلاغ می شود
سایر خدمات تیم
در صورت علاقه مندی به یادگیری کامل مبحث، آشنایی با مشاغل جهت پیش ثبت نام و یا شرکت در دوره ها کلیک کنید.
جهت پیش ثبت نام
کلیک کنید...
درصورتی که به مشاوره پیرامون موضوع فوق علاقه دارید کلیک کنید...
اطلاعات بیشتر
ثبت نام و عضویت میز کار